Július, 2020

szo11júl17:00szo19:30Istentisztelet új időpontban17:00 - 19:30

Esemény részletei

Milyen biztonsági intézkedések betartását kérjük a résztvevőktől?

– Kérjük, hogy aki maga lázas, köhög vagy tudja magáról, hogy fertőző beteg (akármivel), VAGY azok között, akikkel együtt lakik, van ilyen, a többiek érdekében NE látogassa az alkalmakat!

– A 65 év felettieknek és 3 év alattiaknak, valamint a tömegszálláson lakóknak (anyaotthon, idősotthon, munkásszálló, hajléktalanszálló, stb.) NEM ajánljuk még az összejövetelek látogatását.

– Ajtónyitás 16.30-kor, az istentisztelet kezdete 17 óra, idejét rövidebbre tervezzük, kb. 19 óráig.

– Kérjük, hogy mindenki maszkkal (esetleg kesztyűvel) együtt jöjjön!

– Beengedéskor lehetőség lesz arra, hogy mindenki fertőtleníthesse a kezeit.

– Kérjük, hogy az érintéssel, kontaktussal járó köszönéseket (ölelés, puszi, kézfogás) mindenki kerülje!

– A terembe a székeket egymástól távol helyezzük el, kérjük, hogy ezeket a résztvevők ne mozgassák, ha nem feltétlenül szükséges!

Az adományokat nem számoljuk meg a helyszínen, kérjük az adakozókat, hogy lehetőleg borítékba téve adják az adományaikat!

– Kérjük, hogy a távolságtartás szabályait mindenki az egész összejövetel ideje alatt tartsa be!

– Háromszáz főre számítunk, 350 ember után több résztvevőt nem engedhetünk be!

 

Miért döntöttünk így?

Minden közösségi rendezvény hordoz bizonyos kockázatokat magával, ahogyan bármi más is, amit teszünk az életünk során. Amikor mérlegelni kell, hogy felhagyunk valamivel, ami számunkra fontos, vagy éppen megtesszük, azt mérlegeljük, hogy mekkora a még vállalható kockázat. Amikor a járvány kitört, nehezen volt felmérhető a veszély valóságos nagysága, ezért a közösségi alkalmak elhagyása mellett döntöttünk. Nem azért, mert nehéz lett volna termet találni, hanem mert az adott körülmények között ez tűnt a legjobb döntésnek.  Két hónap veszélyhelyzet és izolációs szabályok után, már sokkal több információval rendelkezünk, és az orvosi egyetemek által végzett reprezentatív és így tudományosan is megalapozott kutatás alapján tudható, hogy itthon az aktív fertőző betegek száma nem haladja meg a 8000 főt. Ezek egy jelentős része kezelés vagy hatósági karantén alatt áll, a lakosság ún. átfertőzöttsége (akik átestek a fertőzésen) 0,6%, kevesebb, mint 100 000 fő. Ebből két dolog következik.

  1. Annak a (statisztikai) lehetősége, hogy fertőzöttel érintkezzünk, jelenleg kisebb, mint az, hogy háztartási balesetet szenvedünk otthon, vagy közlekedési balesetet valahova útközben. Ez vállalható kockázat.
  2. Mivel kevesen vannak azok, akik védettséggel bírnak, a járvány esetleges újbóli kitörésének a veszélye nem múlt el teljesen, így célszerű a fertőzés lehetőségét csökkentő, ajánlott védő intézkedések betartása.

Úgy hisszük, hogy szimbolikus jelentősége is van annak, hogy az újraindulás ideje éppen Pünkösd ünnepével esik egybe.

„Amikor pedig eljött a pünkösd napja, mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen2hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. 3Majd lángnyelvek jelentek meg előttük, amelyek szétoszlottak, és leszálltak mindegyikükre. 4Mindnyájan megteltek Szent Szellemmel, és különféle nyelveken kezdtek beszélni, úgy, ahogyan a Szellem adta nekik, hogy szóljanak.” (ApCsel2)

Hol lesz az istentisztelet?

A Rhema Konferencia Központ (volt Ganz művház) a VIII. kerületben a Golgota út 3-9 szám alatt található. Parkolni a környező utcákban lehet. Figyelem! Az épülettel főbejáratával szemben parkolásra hívogató járda van, ez viszont magánterület, a kínai piachoz tartozik. Az itt várakozó autókat rendszeresen büntetik! Aki nem szeretne kellemetlen meglepetést, inkább sétáljon!

Megközelíthető a 99-es busszal (Delej utcai megálló); A 24-es villamossal (Golgota tér megálló) és gyalog az 1-es villamostól (Vajda Péter utca). Részletes információ: www.rhemacenter.hu

Beengedés 16.30 A hely NEM akadálymentesített, ca. 50 lépcsőn kell felmenni a terembe (lift sincs). Ígéret szerint a büfé nyitva lesz. Kérünk mindenkit, hogy maximálisan működjön együtt a kapuban álló vendégfogadókkal!

Személyes felelősség

Kérünk mindenkit, hogy az apostoli tanításnak megfelelően ne csak a maga, hanem az egész közösség hasznát nézze, és felelősen döntsön arról, hogy részt vesz-e az alkalmon. Működjön együtt, tartsa és tartassa be a megelőzést szolgáló szabályokat! (Filippi 2,4)

Az összejövetelen mindenki a saját felelősségére vesz részt. Senki se hagyja magát másoktól vagy bármilyen nyomásgyakorlástól (se pro, se kontra) befolyásolni. Mindenki maga döntse el, hogy velünk együtt akarja-e az Urat dicsérni, ahogyan írva van: Hirdetem a Te nevedet az én Atyám fiainak, az anyaszentegyház közepette dícséretet éneklek Neked  (Zs22,22). Vagy inkább otthonról kapacsolódik be az istentiszteletbe. A döntése következményeit ugyanis nem a „tanácsosoknak”, hanem neki kell viselnie adott esetben (Rm14,22).

Megértjük, ha bárki magára nézve még kockázatosnak találja a személyes részvételt, ők természetesen otthon követhetik az online közvetítést a megszokott módon. Senki se érezze azt, hogy ezért kicsinyhitűnek vagy hasonlónak tartják, mindenki a maga meggyőződését kövesse.

Tekintettel arra, hogy az orvosi tapasztalatok szerint a 3 év alattiak és a 65 év felettiek, valamint a krónikus betegséggel küzdők (tüdőbetegség, vesebaj, cukorbetegség, szervátültetés, kemoterápia és hasonlók) esetében megnő a kockázata annak, hogy egy esetleges fertőzés esetén a betegség súlyosabb kimenetelű lehet, nekik a közösségi alkalmak látogatását nem javasoljuk (de nem is akarjuk tiltani, csak józanságra intjük őket).

Kérünk mindenkit, aki úgy gondolja, hogy erős, hite van arra, hogy a betegség és a vírus neki nem árthat, ne kérkedjen ilyesmivel mások rovására, mert ez egyrészt a szeretet ellen való, másrészt a kérkedő beszédek egyébként sem helyénvalóak egy hívő életében. (Mt12,36; Jk4,16; Lk22,33; Mt4,6-7) Az erősek az erejüket abban mutassák meg, hogy szeretettel és elfogadással vannak a kevésbé erősek iránt (Rm14,13)

Az esemény ideje

(Szombat) 17:00 - 19:30

Budapesti Autonóm Gyülekezet
1078 Budapest Murányi utca 61.
1 321 4969
info@bpa.hu
ISTENTISZTELETEINK:
Lurdy ház 9-es 10-es terem
1097 Budapest Könyves Kálmán körút 12-14

X