Izraeli körutazás és bibliaiskola, 2020. május 1-10.

10 nap, 9 éjszaka, repülővel és légkondicionált busszal, 3-4 csillagos szállodákban, félpanzió

Örömmel értesítünk minden érdeklődőt, hogy jövő május elején újra lesz lehetőség körutazást tenni a Biblia földjén. Déli (sivatagi) túrát tervezünk, lehetőséggel egy egynapos egyiptomi kirándulásra a Hórebhez. Izrael déli határától, a Vörös-tengertől jövünk majd Észak felé a sivatagon át a patriarchák és a honfoglalás nyomdokain, Júda pusztájába és a Holt-tengerhez. Meglátogatjuk a patriarchák városát, Hebront, valamint Dávid és Jézus szülővárosát, Betlehemet. Kuriózum, hogy elmegyünk Herodionba is, ahol nem régen tárták fel Heródes király régóta keresett sírját. Természetesen Jerikó, Engedi, Béthabara (a keresztelő hely) sem maradhat ki, ahogyan a lebegés Holt-tenger olajsűrűségű vizén sem. Innen indulunk a Jordán-völgyén át Galileába, ahol a Gadarénusok városát látogatjuk meg, és az evangéliumokból jól ismert helyeket: Kapernaumot és Betsaidát. Szintén kuriózum, hogy ezúttal Szamárián keresztül érjük majd el Jeruzsálemet olyan a Bibliából jól ismert városokon keresztül, mint Nain, Somron (ahol Akháb palotája állt, és amelynek piacán Filep az evangéliumot hirdette), valamint az Ebál- és a Garizim-hegy nyergében fekvő Shekem, melynek határában Jézus élő vízzel kínálta a szamaritánus asszonyt. Innen érkezünk Jeruzsálembe, Isten városába, amit jó szokásunkhoz híven bejárunk keresztben és hosszában.  Tíz nap alatt több mint ezer kilométert teszünk majd meg a Szentírás földjén.

Jelentkezni írásban lehet, az info@bpa.hu címen. A helyeket a jelentkezések sorrendjében töltjük fel. Kérünk minden érdeklődőt, hogy figyelmesen olvassa át a következőkben található programot és a fontos tudnivalókat, fizetési és jelentkezési határidőket. A túrát elsősorban hívőknek szervezzük (felekezettől függetlenül), különleges erőnlétet csak a választható túra, a Sínai-hegy megmászása igényel, naponta ca. 4-5 km-t teszünk meg gyalog (összesen).

A részletes útiterv

Május 1. péntek, 1. nap

Indulás Ferihegyről 10:10, az El Al 2366-os járatával,

érkezés Tel-Avivba helyi idő szerint 14:20-kor (repülés idő 3 óra 10 perc)

utazás a Vörös-tengerhez, Eilatba

               vacsora, szállás Eilat

Május 2. szombat, 2. nap

két lehetőség közül lehet választani:

1. Utazás Egyiptomba a Sínai-hegyhez,

Szent Katalin kolostor (Mózes és Cippóra kútja), onnan teveháton a Hórebre Illés barlangjáig (1Kir19,8-9), majd onnan a csúcsra (ahol Mózes a Tízparancsolat kőtábláit átvette).

130USD+30 USD illeték (nincs az árban!)

vagy:

2. Timna nemzeti park,

Salamon rézbányái, a Szent Sátor másolata, Salamon oszlopai, múzeum.

30 USD (nincs az árban!)

                              vacsora, szállás Eilat

Május 3. vasárnap, 3. nap

Utazás a sivatagon át a Holt-tengerhez .

Felvonóval a Massada erődbe, kilátás a Holt-tenger vidékére, Engedi nemzeti park, Dávid bujdosásainak helyszíne, kirándulás a vízesések mellett.

               vacsora, szállás Jerikó

Május 4. hétfő, 4. nap

Jerikó és környéke

Béthabara, a Jordán folyó, ahol Jézus megkeresztelkedett. Kalya Beach: fürdés a Holt-tengerben. Városnézés Jerikóban, felvonóval a „Megkísértés” hegyére.

               vacsora, szállás Jerikó

Május 5. kedd, 5. nap

Júda pusztája.

Hebron, a patriarchák városa, (Machpela barlangja, ahol Ábrahám és Sára, Izsák és Rebeka, Jákób és Lea, valamint Ézsaú és Iszmael csontjai nyugszanak). Herodion, az erőd, ahol a Nagy Heródest eltemették. Betlehem, Dávid városa, ahol a Megváltó megszületett.

               vacsora, szállás Jerikó

Május 6. szerda, 6. nap

Utazás a Jordán völgyén át Galileába.

Genezárati tó, Golán magaslatai (Básán), Kurzi (a bibliai Magadan, a gadarénusok vidéke). Betsaida a Kinnereth (Hárfa-tó) legnagyobb városa 5 apostol „otthona”, az ötezrek megvendégelésének helye. Kapernaum, a határváros és vámszedő hely, ahol Jézus galileai „főhadiszállása” volt, Jaiurus és a százados lakhelye. A leprás, a tetőről leeresztett gutaütött és a vérfolyásos asszony gyógyulásának helyszíne. A zsinagóga, ahol Jézus tanított, többek között a „mennyei kenyérről”. A Jn21 helyszíne: Mensa Christi. Hajózás a tavon.

               vacsora, szállás Tibériás

Május 7. csütörtök, 7. nap

Utazás Jeruzsálembe a Jezréel völgyén és Szamárián át.

A Tábor-hegy (Debóra és Gedeon), Jezréel völgye (Illés), Nain, az ifjú feltámasztása. Somron (Sebaste) az egykori Szamária városa: a görög római agóra (piactér), ahol Filep evangelista és Simon mágus összecsapott, Akháb palotájának romjai az asszír veszedelem idejéből.  Shekem: a szamaritánus főtemplom romjai a Garizim-hegyen, Jákób kútja: József sírja és kút, ahol Jézus a szamaritánus asszonnyal beszélgetett.

               vacsora és szállás az Olajfák hegyén, Jeruzsálemben

Május 8. péntek, 8. nap

Jeruzsálem óvárosa Nyugatról Keletre.

Helytörténeti múzeum és kilátó a Jaffa (nyugati) kapunál. A Felház (az utolsó páskavacsora és a Pünkösd eseményeinek helyszíne). A Sion kapu, az örmény és a zsidó-negyed, Ezékiás fala, a bazár. A nyugati fal (Sirató fal).

               vacsora és szállás az Olajfák hegyén, Jeruzsálemben

Május 9. szombat, 9. nap

Jeruzsálem óvárosa Délról Északra.

Az Olajfák-hegye, Gecsemáné kert, a Kidron völgyén át Dávid városába, a Sionra. Az ékes kapu és Salamon palotája: Davidson múzeum. Siratófal, arab bazár, Damaszkuszi (északi) kapu. A kerti sír (Jézus feltételezett nyughelye), úrvacsora.

               vacsora és szállás az Olajfák hegyén, Jeruzsálemben

Május 10. vasárnap, 10. nap

Jeruzsálem mondern városrésze, Joppe, Tel-Aviv.

A Mahane Jehuda piac, az Israel múzeum (Jeruzsálem Jézus korabeli, körüljárható makettje, és a Holt-tengeri tekercsek). Utazás Jeruzsálemből Jaffóba (a bibliai Joppe városába), fürdés a Földközi-tengerben Tel-Aviv strandján.

Indulás a repülőtérre, hazautazás helyi idő szerint 20:25-kor,

érkezés Ferihegyre helyi idő szerint 22:45-kor

érkezés Ferihegyre helyi idő szerint 22:45-kor

Fontos! Az útiterv az aktuális biztonsági helyzet függvényében változhat!

Részvételi díjak: A repülőjegyet Forintban, a körutazás díját USD-ben kell befizetni, pénzt váltani nincs módunkban!

A repülőjegy várható ára 1 fő részére (oda és vissza) kb. 110.000 Ft (mivel az illetéket Dollárban állapítják meg a befizetés napján érvényes árfolyam szerint, a végső ár néhány ezer forintot változhat plusz-mínusz).

A körutazás ára 1200 USD, amely magában foglalja a reptéri transzfereket, a szállodai szobák árát (kétágyas, 3-4 *-os), a félpanziós étkezés (svédasztalos reggeli és vacsora), a légkondicionált busz, a helyi idegenvezető és a bibliai idegenvezetés, valamint valamennyi felvonó, jegy, belépő és illeték árát, melyet a program tartalmaz (a fakultatív programokat kivéve).

Nem tartalmazza a személyes kiadásokat: baleset és poggyászbiztosítás, a magyar reptérre kijutás és visszajutás, a kint szokásos baksis (5USD/fő/nap), és a költőpénz összegét. (Ebéd nincs az árban, általában nem is szükséges, de büfé, étkezési lehetőség mindenhol lesz.) Nincs az árban a két opcionális program a második napon (Timna vagy a Hóreb)! Választani elég közvetlenül az út előtt.

Jelentkezni kizárólag írásban az info@bpa.hu címen lehet. A jelentkezőket válaszlevélben tájékoztatjuk majd a fizetési határidőkről, és az egyéb tudnivalókról. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadjuk, amíg a létszám be nem telik.

Fontos! A jelentkezés az előleg befizetésével válik érvényessé, ennek összegéről és a befizetés módjáról a válaszlevélben tájékoztatjuk a résztvevőket.

Egyéb kérdéseitekkel Takács Ferenchez vagy Görbicz Tamáshoz is fordulhattok a fenti email címen (info@bpa.hu).