Orsovai Dezső világcsúcstartó

Ez a cikk a Országos Baptista Férfi találkozón jelent meg.

Gyermekként, nyolc évesen ismerkedtem meg a modellezéssel. Akkor ez játéknak indult, de egy éltre szóló szenvedélyé, később hívatásommá is vált. A modellezés egy technikai sport, ami szervesen illeszkedik az egyetemes és a magyar sport rendszerébe. Nekünk kell megálmodni, kitalálni, megtervezni a modellt, elkészíteni, megépíteni, és később versenyezni is vele. Magyarországon nagyon komoly hagyománya van, 2009-ben ünnepelte 100 éves jubileumát  a repülőmodellezés.
Ifjúkorom meghatározó tevékenységé vált, minden szabad időmet a modellező klubban és a versenyeken töltöttem. Megtanultam  tervezni, alkotni, dolgozni, különböző technológiákat alkalmazni, és talán ami a legfontosabb, küzdeni.Versenyző alkat lettem, aki örömmel és szívesen küzd, nem szeret és nem akar veszíteni.A kudarcok mindig lelkesítettek, a sikerek pedig prémiumként támogattak a folytatásban.

1976-ban lettem tagja a válogatottnak, így nemzetközi versenyeken is indulhattam. Sport pályafutásom során közel ötvenszer nyertem Országos Bajnoki címet, több mint százszor voltam dobogós helyezett. Többször tagja voltam világ és Európa Bajnok csapatnak, egyéniben pedig Európa Bajnok, többször helyezett, és világbajnoki harmadik helyezett voltam. Többször nyertem nemzetközi versenyt és voltam helyezett is. Mint minden sportágban itt is vannak világ és nemzeti rekordok, eddig nyolc alkalommal repültem világrekordot.

A megtérésem után másként tekintettem erre az adottságomra. Isten támogatott ötletekkel, megoldásokkal, bölcsességet adott, szerencséssé tett, erősítette bennem az igényességet, a kitartást.  Elkezdtem átadni, továbbadni azt amit kaptam. A sikereim többsége is erre az időszakra számíttatnak.  Isten gyönyörködik abban ha jól forgolódunk a Tőle kapott ajándékokkal, tehetséggel. Végtelenül hálás vagyok Istennek a talentumért, amit hiszem, hogy tőle kaptam, a sikerekért, győzelmekért is őt illeti a dicsőség.